Brambory s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s petrželkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20163 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory rané |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103,0mg |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 8,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a rozpůlíme. |
2 | Omytou a osušenou petrželku najemno nasekáme. Rozehřejeme máslo, přidáme do něj polovinu petrželky a vsypeme horké brambory. Krátce je v másle promícháme, osolíme a nakonec posypeme zbylou petrželkou. |
3 | Podáváme jako přílohu k masům. |
Klasická příloha, která je velmi jednoduchá. Na tomto receptu není co pokazit:-) Brambory můžeme rovnou oloupat a poté rozpůlené dát vařit. Pro pikantní příchuť, lze do brambor přidat půl lžičky mletého pepře.