Jednoduchý recept

Brambory s petrželkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Brambory s petrželkou 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20163

Ingredience

1000 g Brambory rané
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 056kJ
14% Sacharidy 49 g
12% Tuky 9 g
11% Sodík 214 mg
9% Bílkoviny 5 g

Brambory s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a rozpůlíme.

2

Omytou a osušenou petrželku najemno nasekáme. Rozehřejeme máslo, přidáme do něj polovinu petrželky a vsypeme horké brambory. Krátce je v másle promícháme, osolíme a nakonec posypeme zbylou petrželkou.

3

Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Brambory s petrželkou
Klasická příloha, která je velmi jednoduchá. Na tomto receptu není co pokazit:-) Brambory můžeme rovnou oloupat a poté rozpůlené dát vařit. Pro pikantní příchuť, lze do brambor přidat půl lžičky mletého pepře.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept