Vepřová plec na víně

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
49 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a zalijeme červeným vínem a vinným octem. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a bobkový list. Zakryjeme a necháme marinovat nejméně 8 hodin. Maso z marinády vyjmeme a zlehka osušíme. Marinádu prolisujeme a odložíme stranou.
  • 2
    V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme po všech stranách. Vyjmeme je a na výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme ji marinádou, vložíme maso, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme asi 1 hodinu.
  • 3
    Nakonec maso okořeníme majoránkou a ochutíme citronovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.