Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20169

Ingredience

2 ks Bobkový list
500 g Cibule
1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Majoránka
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1000 g Vepřová plec
750 ml Víno červené
250 g Zelenina kořenová
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 198kJ
5% Sacharidy 17 g
65% Tuky 49 g
15% Sodík 302 mg
63% Bílkoviny 35 g

Vepřová plec na víně postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy a zalijeme červeným vínem a vinným octem. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a bobkový list. Zakryjeme a necháme marinovat nejméně 8 hodin. Maso z marinády vyjmeme a zlehka osušíme. Marinádu prolisujeme a odložíme stranou.

2

V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm opečeme po všech stranách. Vyjmeme je a na výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme ji marinádou, vložíme maso, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek a dusíme asi 1 hodinu.

3

Nakonec maso okořeníme majoránkou a ochutíme citronovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept