Jednoduchý recept

Zapečené rybí filé s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20171

Ingredience

450 g Brambory
1 ks Cuketa
450 g Filé rybí
150 g Krevety tygří - loupané
300 ml Mléko polotučné
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 ks Pórek
150 ml Smetana 12% (konzumní)
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
250 g Tuřín
150 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 343kJ
11% Sacharidy 39 g
37% Tuky 28 g
30% Sodík 608 mg
124% Bílkoviny 70 g

Zapečené rybí filé s bramborami postup přípravy receptu:

1

Očištěné brambory a tuřín vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Scedíme a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.

2

Pórek nakrájíme na kolečka, cuketu a filé na kostky. Krevety uvaříme a vyloupeme.

3

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pórek a cuketu a restujeme 4 minuty. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem s vývarem. Přivedeme k varu a přimícháme smetanu, přidáme rybu a povaříme 5 minut. Do směsi vmícháme krevety, zakápneme tabascem, přisypeme sekanou petrželku, osolíme, opepříme a necháme jednou projít varem.

4

Směs vlijeme do pekáčku a posypeme polovinou strouhaného sýra. Na směs rozetřeme kaši z brambor a tuřínu, zasypeme druhou polovinou sýra a dáme zapéct.

5

Pečeme při vyšší teplotě 25 minut.

6

Upravíme na talíře, zdobíme sekanou petrželkou a podáváme jako samostatný chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept