Jednoduchý recept

Zapečené brambory s lilkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 20174

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
5 ks Brambory
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
1 špetka Kmín římský
1 ks Lilek
180 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Rajčata
60 g Strouhanka
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
230 g Sýr sójový - Tofu
1 kávová lžička Sůl
150 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
10% Sacharidy 34 g
23% Tuky 17 g
43% Sodík 865 mg
40% Bílkoviny 23 g

Zapečené brambory s lilkem postup přípravy receptu:

1

Brambory, lilek a cuketu nakrájíme na plátky, papriku na proužky, rajčata a cibuli na kostičky.

2

Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli a přidáme papriku, rajčata, posekanou bazalku a špetku římského kmínu. Osolíme, opepříme a restujeme 2 minuty. Podlijeme vývarem a zvolna dusíme 10 minut.

3

Do pekáčku pokládáme na dno plátky brambor v jedné vrstvě. Další vrstva budou plátky lilku, cukety, tofu a mozzarelly. Vše zalijeme směsí z pánve a rozetřeme po celé ploše. Poklademe znovu plátky brambor, na které opět pokládáme plátky lilku, tofu, mozzarelly a cukety. Zasypeme strouhankou s nastrouhaným sýrem a dáme zapéct.

4

Pečeme při vyšší teplotě 40 minut.

5

Podáváme teplé jako samostatný chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept