Králičí hřbet na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí hřbet na zelenině
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20179 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
150 g | Cuketa |
1000 g | Králičí maso |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Provensálské koření |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 154,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 607,2mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cuketa, Králičí maso, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Králičí hřbet na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý králičí hřbet osolíme, opepříme a vetřeme do něj koření. Maso opečeme na másle a oleji po obou stranách a vyjmeme. Do výpeku vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a bazalkou. |
2 | Králičí hřbet položíme na zeleninu, podlijeme vínem a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení králíka podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou. |
3 | Měkké maso naporcujeme a podáváme se zeleninou. |