Jednoduchý recept

Králičí pečínka na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20180

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1200 g Králičí maso
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 760kJ
1% Sacharidy 5 g
57% Tuky 42 g
19% Sodík 372 mg
110% Bílkoviny 62 g

Králičí pečínka na smetaně postup přípravy receptu:

1

Omytého a osušeného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a polijeme citronovou šťávou. Maso necháme asi 1 hodinu marinovat.

2

V pánvi na rozehřátém másle a oleji opečeme porce králíka po všech stranách. Když se na mase vytvoří kůrčička, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji a maso podlijeme vodou (nebo vývarem). Vložíme do trouby a pečeme doměkka.

3

Před koncem pečení přilijeme smetanu a promícháme s porcemi masa.

Poznámka

Podáváme se špekovými knedlíky a s červeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept