Jednoduchý recept

Pudinkový mouřenín

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 20183

Ingredience

100 g Cukr krupice
100 g Mandle mleté
100 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Strouhanka
4 ks Vejce slepičí
80 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 497kJ
10% Sacharidy 36 g
61% Tuky 46 g
9% Sodík 173 mg
20% Bílkoviny 11 g

Pudinkový mouřenín postup přípravy receptu:

1

Z 80 g másla, z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Vmícháme do ní nastrouhanou čokoládu a mleté mandle. Potom přimícháme strouhanku (50 g) a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní vyšlehanou hmotu. Vaříme v mírně vroucí vodní lázni asi 1 hodinu.

3

Vychladlý dezert vyklopíme na mísu a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept