Jednoduchý recept

Slovenská pochoutka

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 202
Kategorie: Maso

Ingredience

4500 g Brambory vařené ve slupce
350 g Cibule
10 g Feferony sterilované
400 g Hovězí maso zadní
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 g Paprika mletá sladká
20 g Sůl
40 g Tuk
80 g Vejce slepičí
350 g Vepřová kýta
350 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 478kJ
25% Sacharidy 92 g
17% Tuky 13 g
106% Sodík 2 g
56% Bílkoviny 32 g

Slovenská pochoutka postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Na tomto základě dusíme nakrájené hovězí maso do poloměkka, potom přidáme nakrájené vepřové maso a společně dusíme doměkka.

3

Těsně před koncem dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony a feferonky. Podle potřeby osolíme a vše krátce podusíme.

4

Opláchnuté brambory uvaříme ve slupce, částečně prochladlé oloupeme a necháme vychladnout. Jemně je nastrouháme nebo umeleme, přidáme prosátou mouku, sůl, vejce a zapracujeme těsto. Rozválíme je a kulatým tvořítkem asi 6cm v průměru vykrojíme placičky, které na horkém tuku opečeme dozlatova.

5

Při podávání klademe na talíř vždy dvě opečené placičky a přelijeme je masovou směsí.

Poznámka

Brambory vařené ve slupce: na placky Mouka pšeničná hladká T 650: na placky Vejce slepičí: (2ks) na placky Žampiony - sterilizované: bez nálevu Feferonky sterilované: bez nálevu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept