Jednoduchý recept

Kořeněné šťouchané brambory

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kořeněné šťouchané brambory 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20213

Ingredience

500 g Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
120 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 255kJ
5% Sacharidy 17 g
34% Tuky 25 g
11% Sodík 219 mg
7% Bílkoviny 4 g

Kořeněné šťouchané brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Měkké brambory rozšťoucháme s máslem, kmínem a majoránkou.

3

Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kořeněné šťouchané brambory
Nikdy jsem šťouchané brambory takto nekořenila, ale nemůžu říct, že by nám nechutnaly.blink Použila jsem jen drcený kmín místo celého a majoránku jak sušenou, tak na povrch i lístečky čerstvé. Koření jsem ale dala podle své chuti. Tuto přílohu si dovedu docela dobře představit k nějakému masu dělanému např. na česneku. Mám jen připomínky ke gramážím. Dělala jsem dvě porce, ale brambor bych přidala, jsou to takové dvě malé, jakoby dětské porce. Ale záleží pro jaké jedlíky vaříme a pokud třeba přidáme maso a ještě nějakou zeleninu, tak to může stačit. A ubrala jsem máslo, je ho docela hodně, na zmíněné 2 porce mi stačilo 15 g másla. Doporučuji vyzkoušet.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept