Zapékané papriky plněné fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané papriky plněné fetou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20227 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 polévková lžíce | Pesto |
350 g | Sýr Feta |
1 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 59,5mg |
Draslík | 293,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprikové lusky čerstvé, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pesto, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapékané papriky plněné fetou postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky rozpůlíme a očistíme. |
2 | Fetu nakrájíme na kostičky a naplníme jimi připravené papriky. Povrch pokapeme pestem, papriky urovnáme na pekáč a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. |
3 | Upečené papriky ozdobíme snítkou tymiánu. |