Jednoduchý recept

Koláčky Tatin se švestkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2026

Ingredience

100 g Cukr třtinový
200 g Listové těsto
60 g Máslo čerstvé
16 ks Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 751kJ
12% Sacharidy 43 g
36% Tuky 27 g
0% Sodík 7 mg
5% Bílkoviny 3 g

Koláčky Tatin se švestkami postup přípravy receptu:

1

Čtyři formičky o průměru cca 10cm vysypeme hnědým cukrem, vložíme do trouby předehřáté na 160C a necháme cukr zkaramelizovat.

2

Švestky ponoříme na 10 vteřin do vroucí vody a zcedíme pod studenou vodou. Poté oloupeme slupky, rozpůlíme a odstraníme pecky. Rozložíme do formiček na zkaramelizovaný cukr. Poklademe na ně kousky másla, teplotu zvýšíme na 180C a pečeme 10minut.

3

Upečené švestky necháme vychladit na 30minut v lednici.

4

Mezitím rozválíme listové těsto na tenký plát, vykrojíme kolečka o velikosti formiček, propíchneme vidličkou a pečeme 10minut. Upečené těsto položíme na švestky a naplněné formičky mírně zahřejeme na sporáku.

5

Hotové koláčky vyklopíme na dezerní talířky a podáváme.

Poznámka

Listové těsto připravíme viz recept "Listové těsto" nebo použijeme již hotové, mražené

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept