Jednoduchý recept

Základní těsto na pizzu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20279

Ingredience

12 g Cukr krupice
15 g Droždí
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
35 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 085kJ
24% Sacharidy 86 g
14% Tuky 10 g
10% Sodík 195 mg
24% Bílkoviny 14 g

Základní těsto na pizzu postup přípravy receptu:

1

Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

2

Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

3

Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

4

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

5

Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept