Jednoduchý recept

Pizza margherita

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pizza margherita 5 1
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20280

Ingredience

10 g Bazalka
12 g Cukr krupice
15 g Droždí
24 g Mouka kukuřičná
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mozzarella
60 ml Olej olivový
12 g Passata (drcená rajčata)
120 g Rajčata
1 špetka Sůl
215 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 922kJ
26% Sacharidy 94 g
34% Tuky 25 g
22% Sodík 433 mg
41% Bílkoviny 23 g

Pizza margherita postup přípravy receptu:

1

Z cukru, droždí a 90 ml vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, olejem, zbytkem vody a kváskem. Vypracujeme v hladké nelepivé těsto.

2

Mísu vymažeme olivovým olejem a vyválíme v ní těsto. Poté necháme přikryté 1,5 hodiny kynout.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich vyválíme na kolo o průměru 30 cm. Přendáme na pomazaný a kukuřičnou moukou posypaný plech. Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných rajčat, bazalky, česneku, passaty a dvou lžiček olivového oleje. Dle chuti osolíme a opepříme, posypeme nakrájenou mozzarellou a nasekanou bazalkou. Vše pokapeme olejem.

4

Necháme péct cca 15 minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept