Recept

Calzone s prosciuttem a mozzarellou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20281

Ingredience

20 g Artyčoky sterilované
30 g Mouka kukuřičná
170 g Mozzarella
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Prosciutto sušené
1 špetka Sůl
700 g Těsto na pizzu

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,487 kcal
Kilojoule 6 223kJ
5% Sacharidy 17 g
71% Tuky 53 g
80% Sodík 2 g
85% Bílkoviny 48 g

Calzone s prosciuttem a mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Základní těsto na pizzu rozdělíme na dva díly. Každý z dílů rozválíme na kolo o průměru 30 cm a přendáme na olivovým olejem potřený a kukuřičnou moukou posypaný plech.

2

Na polovinu kola dáme nakrájenou mozzarellu a prosciutto, navrch přiložíme srdíčko z artyčoku, osolíme a opepříme. Poté přehneme druhou, prázdnou polovinu těsta přes náplň. Okraje pevně stiskneme a zahneme nahoru. Hotovu kapsu potřeme olivovým olejem a necháme při 230 °C péct cca 20 minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept