Recept

Koláč Tatin s vanilkou a smetanovým karamelem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2029

Ingredience

350 g Cukr krupice
100 g Cukr třtinový
6 ks Jablka
100 g Listové těsto
200 g Máslo čerstvé
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Tresť vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 109kJ
30% Sacharidy 110 g
48% Tuky 36 g
0% Sodík 7 mg
4% Bílkoviny 3 g

Koláč Tatin s vanilkou a smetanovým karamelem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200C.

2

Ve větší formě na pudink rozpustíme 100g másla, vanilkovou esenci a 100g cukru. Směs zahříváme dokud mírně nezkaramelizuje.

3

Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince a naskládáme řezem dolů na karamel. Posypeme zbytkem cukru a rozložíme na ně na kousky nakrájené máslo. Pečeme asi 35minut.

4

Mezitím rozválíme listové těsto na plát o velikosti pudinkové formy, propíchneme vidličkou a položíme na upečená jablka. Pečeme ještě asi 15minut.

5

Po vyjmutí z trouby slijeme z koláče přebytečnou šťávu. Necháme mírně vychladnout a vyklopíme na talíř.

6

V kastrůlku necháme zkaramelizovat hnědý cukr se lžící vody a za stálého míchání zchladíme studenou smetanou.

7

Před podáváním přelijeme koláč smetanovým karamelem.

Poznámka

Listové těsto připravíme viz recept \\"Listové těsto\\" nebo použijeme již hotové, mražené

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept