Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20297
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

85 g Máslo čerstvé
1000 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Pšeničná krupice
80 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
75 g Sýr Parmezán
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 639 kcal
Kilojoule 2 673kJ
14% Sacharidy 51 g
49% Tuky 37 g
18% Sodík 369 mg
43% Bílkoviny 24 g
Římské noky

Římské noky postup přípravy receptu:

1

Mléko dáme vařit společně se špetkou muškátového oříšku, soli a pepře. Do mléka, které se takřka vaří, vsypeme po částech krupici, velice pečlivě mícháme. Vzniklou hmotu necháme cca 11 minut povařit na mírném plameni až do vstřebání mléka. Těsto se musí odlepovat od stěn hrnce.

2

Do vzniklého těsta vmícháme vaječnou směs nachystanou ze 45 g rozpuštěného másla, 30 g strouhaného parmezánu a žloutků. Osolíme a opepříme. Hladké těsto rychle přendáme na papírem na pečení vyložený menší plech. Povrch uhladíme stěrkou namočenou ve studené vodě a necháme vystydnout.

3

Menší zapékací nádobu vymažeme máslem, necháme předehřát troubu na 180 °C.

4

Z vychladlé těstové placky sundáme pečící papír a pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 4 cm vykrajujeme noky, které naskládáme do zapékací misky. Kolečka při skládání necháme mírně překrýt přes sebe.

5

Připravené noky přelijeme zálivkou umíchanou ze smetany a zbytku másla. Posypeme zbytkem strouhaného parmezánu a ihned dáme péct na cca 25-30 minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept