Recept

Bramborové noky s pancettou

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bramborové noky s pancettou 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 20298
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1000 g Brambory
12 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Pancetta
6 g Šalvěj čerstvá
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
75 g Sýr Parmezán
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 496kJ
17% Sacharidy 62 g
39% Tuky 29 g
27% Sodík 540 mg
41% Bílkoviny 23 g
Bramborové noky s pancettou

Bramborové noky s pancettou postup přípravy receptu:

1

Na výrobu těsta použijeme upečené brambory, které necháme vychladnout a poté je rozmačkáme vidličkou (popř. umeleme v mlýnku na maso).

2

K rozmačkaným bramborám vmícháme žloutky a strouhaný parmezán. Postupně vsypeme všechnu mouku. Vypracujeme vláčné, ale nelepivé těsto, které rozdělíme na 6 dílů.

3

Každý z dílů vyválíme do válečku o průměru 1,5 cm. Nakrájíme na kousky o délce 1,5 cm. Noky z kousků vytvarujeme mírným stlačením prostředku těsta, aby vznikla dutinka. Vnější hranu otiskneme vidličkou tak, aby vznikla vroubkovaná strana. Okraje k sobě přitiskneme.

4

Hotové noky vhazujeme do vařící vody, vaříme cca 1-2 minut, dokud noky nevyplavou, poté vodu scedíme.

5

Uvařené noky vsypeme do vymazaného pekáčku a přelijeme omáčkou uvařenou ze smetany, šalvěje a na másle dokřupava osmahnuté pancetty. Vše posypeme strouhaným parmezánem a necháme zapéct 10-15 minut při 200°C.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept