Kuřecí krém s kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí krém s kari
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20323 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 ks | Bujón slepičí |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
500 g | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 165,2mg |
Draslík | 508,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Celer bulvový, Cibule, Kari koření, Kuře, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí krém s kari postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté kuře vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou (800 ml), osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, poprášíme ji kari kořením, zředíme 600 ml vody a rozšleháme. Povaříme alespoň 20 minut. Polévku přecedíme, přidáme vykostěné, rozmixované nebo umleté maso z kuřete, mléko a bujón. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme žloutek rozmíchaný s 1 lžící mléka. |
3 | Nakonec vsypeme nasekanou petrželku a podáváme. |