Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20323

Ingredience

0,5 ks Bujón slepičí
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kari koření
500 g Kuře
200 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 692kJ
5% Sacharidy 17 g
127% Tuky 95 g
26% Sodík 529 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kuřecí krém s kari postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté kuře vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou (800 ml), osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, poprášíme ji kari kořením, zředíme 600 ml vody a rozšleháme. Povaříme alespoň 20 minut. Polévku přecedíme, přidáme vykostěné, rozmixované nebo umleté maso z kuřete, mléko a bujón. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme žloutek rozmíchaný s 1 lžící mléka.

3

Nakonec vsypeme nasekanou petrželku a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept