Okurkový salát s houbami a feferonkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový salát s houbami a feferonkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 20324 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Feferony |
150 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
700 g | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 ks | Paprika sterilovaná |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 597,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Feferony, Okurka salátová, Olej rostlinný, Paprika sterilovaná, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Ocet kvasný lihový, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Okurkový salát s houbami a feferonkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, nadrobno nakrájené houby podusíme v troše osolené vody doměkka. |
2 | Omyté okurky nakrájíme i se slupkou na kostičky, osolíme a necháme 15 minut stát. |
3 | Na rozehřátém oleji osmahneme nasekané feferonky a zpěníme mletou papriku. Směs přecedíme na okurky, přidáme ocet, cukr, procezené, okapané houby, nakrájenou papriku a pažitku. Vše promícháme a salát necháme před podáváním 30 minut v chladničce. |