Čínská pórková polévka s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská pórková polévka s vepřovým masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 20344 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Glutasol |
200 g | Pórek |
1 kávová lžička | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Vepřová kýta |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
1250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 25,1mg |
Draslík | 235,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Čínská pórková polévka s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Omytou kýtu nakrájíme na jemné plátky, osolíme, přidáme zázvor, cukr, glutasol, víno a vše promícháme. Nakonec vmícháme polovinu Solamylu a směs necháme chvíli v chladničce. |
2 | Očištěný a omytý pórek nakrájíme na tenké nudličky. |
3 | Vývar přivedeme k varu, vsypeme pórek a povaříme asi 2 minuty. Potom vmícháme masovou směs a vaříme 5 minut. |
4 | Zbylý Solamyl rozmícháme se lžící vody, vlijeme do polévky a za stálého míchání ještě 1 minutu povaříme. |
5 | Ihned podáváme. |