Horké čokoládové košíčky s hruškami a likérem amaretto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horké čokoládové košíčky s hruškami a likérem amaretto
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20363 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
3 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
25 g | Mandle mleté |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 206,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Hrušky, Kakao - prášek, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto, Mandle mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Horké čokoládové košíčky s hruškami a likérem amaretto postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 160°C, plynovou troubu na stupeň 3. |
2 | Nakrájíme hrušky zhruba na centimetrové kostičky, které vložíme do hrnce spolu s citrónovou šťávou a krupicovým cukrem, na středním plameni 12minut podusíme. |
3 | Když jsou hrušky uvařené, přelijeme přes ně amaretto. Posléze hrušky i se šťávou vyjmeme a dáme do čtyř mililitrových zapékacích mís. |
4 | Na topink prosejeme moučkový cukr a kakao do mísy, přimícháme mandle. |
5 | V další míse ušleháme bílek do tuhé hmoty, takto připravený bílek vmícháme do suchých ingrediencí. |
6 | Sněhovou hmotu navršíme na hrušky a potřeseme mísou, obsah se nám tak zarovná. Pečeme přibližně 20 minut, aby byl topink tuhý na dotek. Podáváme teplé. |