Jednoduchý recept

Horké čokoládové košíčky s hruškami a likérem amaretto

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20363

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
3 ks Hrušky
1 polévková lžíce Kakao - prášek
1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
25 g Mandle mleté
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 649kJ
8% Sacharidy 29 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 18 mg
6% Bílkoviny 3 g

Horké čokoládové košíčky s hruškami a likérem amaretto postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 160°C, plynovou troubu na stupeň 3.

2

Nakrájíme hrušky zhruba na centimetrové kostičky, které vložíme do hrnce spolu s citrónovou šťávou a krupicovým cukrem, na středním plameni 12minut podusíme.

3

Když jsou hrušky uvařené, přelijeme přes ně amaretto. Posléze hrušky i se šťávou vyjmeme a dáme do čtyř mililitrových zapékacích mís.

4

Na topink prosejeme moučkový cukr a kakao do mísy, přimícháme mandle.

5

V další míse ušleháme bílek do tuhé hmoty, takto připravený bílek vmícháme do suchých ingrediencí.

6

Sněhovou hmotu navršíme na hrušky a potřeseme mísou, obsah se nám tak zarovná. Pečeme přibližně 20 minut, aby byl topink tuhý na dotek. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept