Recept

Jahodové muffiny s bazalkovým creme fraiche

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20372

Ingredience

4 ks Bazalka
20 g Citronová kůra
100 ml Créme fraiche
20 g Cukr krupice
100 g Jahody zahradní
400 g Listové těsto
20 g Máslo čerstvé
15 g Pistácie

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 521kJ
13% Sacharidy 46 g
59% Tuky 44 g
0% Sodík 1 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jahodové muffiny s bazalkovým creme fraiche postup přípravy receptu:

1

Nejprve předehřejeme troubu, horkovzdušnou a elektrickou na 190 °C, plynovou troubu na stupeň 5.

2

Do malé mísy vlijeme creme fraiche a přidáme dvě třetiny rozsekaných pistácií, půlku citrónové kůry, natrhané bazalkové listy a polovinu cukru. Takto připravenou mísu zatím uložíme někam na stranu.

3

Vezmeme plátek listového těsta, které položíme a potřeme rozpuštěným máslem a posypeme zbylou třetinou rozsekaných pistácií, to samé udělá se zbylou třetinou krupicového cukru a třetinou citrónové kůry. Na vrch položíme další plátek listového těsta a opět potřeme máslem, posypeme pistácií, cukrem, kůrou a na vrh pokládáme opět plátek listového těsta. Toto opakujeme ještě jednou a ukončíme čtvrtým plátkem těsta.

4

Těsto nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do formy na muffiny, poté vše potřeme zbylým máslem.

5

Dáme péct, na 10 minut. Po vyjmutí z trouby, necháme koláčky ve formě do vychladnutí. Vystydlé je opatrně vyjmeme a položíme na talíř. Creme freiche rozdělíme rovnoměrně a na vrh naaranžujeme pár jahod s výhonkem bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept