Jahodové muffiny s bazalkovým creme fraiche - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové muffiny s bazalkovým creme fraiche
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 20372 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
4 ks | Bazalka |
20 g | Citronová kůra |
100 ml | Créme fraiche |
20 g | Cukr krupice |
100 g | Jahody zahradní |
400 g | Listové těsto |
20 g | Máslo čerstvé |
15 g | Pistácie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 114,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová kůra, Cukr krupice, Jahody zahradní, Pistácie mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jahodové muffiny s bazalkovým creme fraiche postup přípravy receptu:
1 | Nejprve předehřejeme troubu, horkovzdušnou a elektrickou na 190 °C, plynovou troubu na stupeň 5. |
2 | Do malé mísy vlijeme creme fraiche a přidáme dvě třetiny rozsekaných pistácií, půlku citrónové kůry, natrhané bazalkové listy a polovinu cukru. Takto připravenou mísu zatím uložíme někam na stranu. |
3 | Vezmeme plátek listového těsta, které položíme a potřeme rozpuštěným máslem a posypeme zbylou třetinou rozsekaných pistácií, to samé udělá se zbylou třetinou krupicového cukru a třetinou citrónové kůry. Na vrch položíme další plátek listového těsta a opět potřeme máslem, posypeme pistácií, cukrem, kůrou a na vrh pokládáme opět plátek listového těsta. Toto opakujeme ještě jednou a ukončíme čtvrtým plátkem těsta. |
4 | Těsto nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do formy na muffiny, poté vše potřeme zbylým máslem. |
5 | Dáme péct, na 10 minut. Po vyjmutí z trouby, necháme koláčky ve formě do vychladnutí. Vystydlé je opatrně vyjmeme a položíme na talíř. Creme freiche rozdělíme rovnoměrně a na vrh naaranžujeme pár jahod s výhonkem bazalky. |