Recept

Kapr v paprikové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20373

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Kapr obecný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
20 g Slanina vepřová
400 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 535kJ
1% Sacharidy 5 g
35% Tuky 26 g
15% Sodík 297 mg
46% Bílkoviny 26 g

Kapr v paprikové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté porce kapra osušíme, protkneme klínky slaniny a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet.

2

Potom porce osušíme, osolíme a vložíme na rozehřátý olej na pánev. Zvolna opékáme po obou stranách, vyjmeme a olej slijeme.

3

Do pánve přidáme máslo, rozehřejeme a poprášíme hladkou moukou a mletou paprikou. Osmahneme, přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme na hladkou omáčkou. Vložíme porce kapra a jen prohřejeme.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept