Recept

Kapr v leču se zakysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20374

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Kapr obecný
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
300 g Paprikové lusky čerstvé
150 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 364kJ
3% Sacharidy 10 g
28% Tuky 21 g
14% Sodík 281 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kapr v leču se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

2

Potom maso osolíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.

3

Opečené porce vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme ji a vmícháme mletou papriku. Zalijeme trochou vody, vložíme zpět porce kapra a pečeme.

4

Po chvíli přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata.

5

Při dopékání kapra podlijeme smetanou a omáčku podle chuti přisolíme.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept