Kapr v leču se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v leču se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 20374 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Kapr obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
300 g | Paprikové lusky čerstvé |
150 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 101,4mg |
Draslík | 735,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapr v leču se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. |
2 | Potom maso osolíme, poprášíme mletou paprikou a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. |
3 | Opečené porce vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, zpěníme ji a vmícháme mletou papriku. Zalijeme trochou vody, vložíme zpět porce kapra a pečeme. |
4 | Po chvíli přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata. |
5 | Při dopékání kapra podlijeme smetanou a omáčku podle chuti přisolíme. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami.