Brambory s jablky a vepřovými žebírky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s jablky a vepřovými žebírky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20385 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
4 ks | Cibule |
3 ks | Jablka |
150 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 107,2mg |
Draslík | 743,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Jablka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory s jablky a vepřovými žebírky postup přípravy receptu:
1 | Omytá žebírka naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle na pánvi po obou stranách. Urovnáme je do vymazaného pekáče. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na zbylém másle na pánvi, prolisujeme sítem a zahustíme vejcem a strouhankou. Cibulovou kaší pokryjeme žebírka v pekáči. |
3 | Uvařené, na plátky nakrájené brambory urovnáme do jiného pekáče střídavě s plátky jablek, pokapeme máslem a pečeme, až jablka změknou. |
4 | Upečená žebírka upravíme na mísu a obložíme bramborami a jablky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a podáváme. |