Jednoduchý recept

Hovězí maso na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí maso na žampionech 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 204
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
1 g Kmín celý
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
25 g Sůl
100 g Tuk
1 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 066kJ
3% Sacharidy 10 g
21% Tuky 16 g
52% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g
Hovězí maso na žampionech
  • Hovězí maso na žampionech
  • 1
  • Hovězí maso na žampionech
  • 2
  • Vložit obrázek

Hovězí maso na žampionech postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na části tuku lehce dozlatova. Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a v základu osmahneme.

3

Maso zalijeme částí vody, přikryjeme a dusíme téměř doměkka. Během dušení maso občas promícháme a doléváme teplou vodou.

4

Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a podle potřeby přisolíme. Po rozmíchání nejméně 20 minut provaříme.

5

Uvařenou omáčku procedíme na maso, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony podušené na zbylém tuku a vše znovu povaříme.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Hovězí maso na žampionech
Vyzkoušela jsem tento recept pro moje děti a moc jim chutnal. Co více dodat, když i těm nejmlsnějším jazýčkům se recept zamlouval. Mohu jen doporučit. Pro přípravu je velice jednoduchý.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept