Jednoduchý recept

Lasagne s mletým masem a bešamelovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 20402

Ingredience

10 g Bazalka
1 ks Celer - nať
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
400 g Hovězí maso mleté
1 l Mléko odtučněné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
130 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
60 g Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
250 g Těstoviny Lasagne
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 646kJ
16% Sacharidy 59 g
36% Tuky 27 g
23% Sodík 468 mg
57% Bílkoviny 32 g

Lasagne s mletým masem a bešamelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém opečeme za občasného míchání najemno nakrájenou mrkev, celer a cibuli, poté přidáme mleté maso a opékáme 5 minut, nezapomínáme míchat. Když je maso skoro hotové přidáme sůl a pepř a 5 minut maso ještě opékáme.

2

Nakonec přilijeme víno a vaříme další 3 minuty. Přidáme rajčatový protlak, rajčata, cuketu a bazalku. Snížíme teplotu na minimum a vaříme další hodinu bez pokličky. Směs stále nezapomínejte občas promíchat a po případně dochutit.

3

Než se nám směs uvaří, připravíme si bešamelovou omáčku. V kastrolu rozehřejeme máslo, přimícháme mouku a 1 minutu vaříme. Poté postupně přidáváme mléko a vaříme 10 minut. Když nám začne omáčka tuhnout přidáme muškátový oříšek a parmazán, ochutíme pepřem se solí. Necháme vychladnout. Předehřejeme si troubu na 180°C.

4

Čtvrtinu omáčky rozetřeme na dno zapékací mísy a položíme 3 plátky lasagní a přikryjeme zbytkem masové směsi. Směs překryjeme polovinou zbylé omáčky a pokryjeme vrstvou lasagní, na kterou rozetřeme zbytek bešamelové omáčky. Posypeme parmazánem a na vrch naklademe kostičky másla a posypeme pepřem.

5

Můžeme péct. Po třiceti minutách pečení zvýšíme teplotu na 200°C a pečeme 15 minut, aby byl povrch křupavý. Po vyjmutí z trouby lasagne hned nekrájíme, počkáme 5 minut a až potom nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept