Jednoduchý recept

Vařený chřest s máslem

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Vařený chřest s máslem 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2041

Ingredience

1500 g Chřest bílý
150 g Máslo čerstvé
100 g Strouhanka
20 g Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 697kJ
3% Sacharidy 11 g
17% Tuky 13 g
43% Sodík 850 mg
7% Bílkoviny 4 g

Vařený chřest s máslem postup přípravy receptu:

1

Čerstvý chřest oloupeme, odřízneme dřevnaté spodní části a stonky svážeme do svazečků. Chřest uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka.

2

Při podávání horký chřest urovnáme na talíř, posypeme prosátou strouhankou osmaženou na polovině másla a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.

3

V průběhu podávání uchováváme chřest v nálevu, ve kterém se vařil.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept