Krůtí stehna na slanině
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1000gramůKrůtí stehna
 - 50gramůSlanina vepřová
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 2kusyPepř černý celý
 - 2kusyNové koření celé
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
433 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytá krůtí stehna rozsekneme na 4 porce, znovu omyjeme, protkneme polovinou slaniny a osolíme.
 - 2Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme ji dozlatova. Vložíme připravená stehna, opečeme je po obou stranách a podlijeme trochou vody. Přidáme koření a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka. Během dušení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme trochou vody.
 - 3Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme přidáme máslo a stehna dopečeme dozlatova.
 - 4Podáváme s vařenými bramborami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 26. 8. 2016
Krůtí stehna na slanině
To bylo aspoň pořádný stehno do ruky 😁. Vyplatí se nasolit dopředu. Závěr: jak řekla moje dcera krutopřísné, důkladně prosolené stehno a tatínek dodal, že už chybí jenom lahváč a šlofík 😁