Balkánská králičí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Balkánská králičí játra
Balkánská králičí játra
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 20420 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Játra králičí |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 10,5mg |
Draslík | 347,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra králičí, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Balkánská králičí játra postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá králičí játra nakrájíme na hranolky. |
2 | Na pánvi dozlatova osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a vyjmeme ji. Do výpeku přidáme játra a za stálého míchání je opékáme asi 2 minuty. Zmírníme příkon tepla, vložíme zpět cibuli a přidáme oloupaná, na kostky nakrájená rajčata, mletou papriku, pepř a očištěnou, na proužky nakrájenou papriku. Vše dusíme 4 minuty. |
3 | Nakonec pokrm osolíme a podáváme posypaný nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.