Kapusta dušená na slanině

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
671 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál.
  • 2
    Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme v osolené vodě a scedíme.
  • 3
    Slaninu nakrájíme na nudličky nebo na kostičky a částečně ji roztavíme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a zastříkneme vodou.
  • 4
    Do základu vložíme ovařenou kapustu, přidáme pepř, majoránku a česnek utřený se solí a za občasného promíchání udusíme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 8. 2015
Kapusta dušená na slanině
Kapustu takto připravuji, jen nedávám majoránku. Recept pochází z Receptur teplých pokrmů. Pro větší jedlíky se může přidat trochu více kapusty. Příprava je rychlá, nenáročná a jídlo chutné. Můžu doporučit.😉