Recept

Kapusta dušená na slanině

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kapusta dušená na slanině 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 2043

Ingredience

150 g Cibule
1600 g Kapusta hlávková
1,3 g Majoránka
1 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
30 g Sůl
1 l Voda pitná
30 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 669kJ
5% Sacharidy 19 g
11% Tuky 8 g
65% Sodík 1 g
13% Bílkoviny 7 g

Kapusta dušená na slanině postup přípravy receptu:

1

Kapustu očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál.

2

Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme v osolené vodě a scedíme.

3

Slaninu nakrájíme na nudličky nebo na kostičky a částečně ji roztavíme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a zastříkneme vodou.

4

Do základu vložíme ovařenou kapustu, přidáme pepř, majoránku a česnek utřený se solí a za občasného promíchání udusíme doměkka.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kapusta dušená na slanině
Kapustu takto připravuji, jen nedávám majoránku. Recept pochází z Receptur teplých pokrmů. Pro větší jedlíky se může přidat trochu více kapusty. Příprava je rychlá, nenáročná a jídlo chutné. Můžu doporučit.blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept