Kapusta dušená na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta dušená na slanině
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2043 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Česnek |
150 g | Cibule |
1600 g | Kapusta hlávková |
1,3 g | Majoránka |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 783,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 194,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta dušená na slanině postup přípravy receptu:
1 | Kapustu očistíme, opláchneme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. |
2 | Takto připravenou kapustu nakrájíme na nudle nebo na menší kousky, krátce ji ovaříme v osolené vodě a scedíme. |
3 | Slaninu nakrájíme na nudličky nebo na kostičky a částečně ji roztavíme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a zastříkneme vodou. |
4 | Do základu vložíme ovařenou kapustu, přidáme pepř, majoránku a česnek utřený se solí a za občasného promíchání udusíme doměkka. |
Kapustu takto připravuji, jen nedávám majoránku. Recept pochází z Receptur teplých pokrmů. Pro větší jedlíky se může přidat trochu více kapusty. Příprava je rychlá, nenáročná a jídlo chutné. Můžu doporučit.