Jednoduchý recept

Omáčka nejvyššího lovčího

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 20461
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

300 ml Hovězí vývar základní
20 g Jíška instantní
200 ml Ocet vinný červený
1 g Pepř cayenský
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
300 ml Vývar zeleninový
100 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 926kJ
7% Sacharidy 27 g
13% Tuky 10 g
31% Sodík 613 mg
9% Bílkoviny 5 g

Omáčka nejvyššího lovčího postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vinný ocet, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Část tekutiny se odpaří. Přilijeme oba vývary, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 15 minut. Omáčku scedíme přes jemné sítko.

2

Do jiného hrnce dáme rybízové želé a pomalu zahříváme. Postupně vmícháváme metlou smetanu.

3

Jakmile se želé se smetanou začne vařit, přilijeme omáčku z prvního hrnce a dobře vše promícháme. Přisolíme podle chuti.

4

Vaříme ještě 5 minut a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept