Pikantní francouzská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní francouzská omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 20465 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
10 g | Estragon |
250 ml | Hovězí vývar základní |
20 g | Jíška instantní |
30 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Ocet vinný |
2 ks | Okurky |
20 g | Petržel kudrnka |
2 ks | Šalotka |
250 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 10,1mg |
Draslík | 512,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Hovězí vývar základní, Ocet vinný, Okurky, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní francouzská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme ocet a vaříme asi 10 minut, aby se část tekutiny odpařila. Šalotku nasekáme najemno a spolu s máslem přidáme do octa. Přilijeme oba vývary a přivedeme znovu k varu. Zahustíme jíškou a vaříme 10 minut. Do odstavené omáčky vmícháme nadrobno nakrájené kyselé okurky, posekanou petrželku a estragon. |
Poznámka
Omáčka je vhodná k vařenému masu.