Hlávkový salát se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát se slaninou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2047 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 ml | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Salát hlávkový |
50 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37,2mg |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 10,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, překrojíme jej na 4 díly a důkladně opláchneme v tekoucí vodě. |
2 | Do studené vody přidáme sůl, ocet a promícháme. Zálivku uchováme v chladu. |
3 | Při podávání máčíme hlávkový salát do zálivky, pokládáme jej na talířek a nakonec na povrchu přelijeme částečně roztavenou slaninou, nakrájenou na kostičky. |
4 | Takto upravený salát je vhodným doplňkem různých pokrmů. |