Recept

Řezy ze skopové kýty se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20481

Ingredience

100 g Anglická slanina
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Skopová kýta
1 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 588kJ
0% Sacharidy 1 g
43% Tuky 32 g
24% Sodík 490 mg
37% Bílkoviny 21 g

Řezy ze skopové kýty se slaninou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou skopovou kýtu nakrájíme přes vlákno na 8 řezů. Maso po okrajích nařízneme, naklepeme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme několik hodin v misce zkřehnout.

2

Potom řezy osolíme, zprudka opečeme na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.

3

Olej od opékání slijeme a na pánvi opečeme plátky slaniny hustě nakrojené na straně bez kůže. Položíme je na opečené řezy. Do pánve přidáme máslo, vývar a sůl a vše povaříme do mírného zhoustnutí. Šťávou podlijeme skopové řezy.

4

Podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept