Cannelloni s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cannelloni s žampiony
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20491 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 g | Bazalka sušená |
8 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
144 ml | Olej olivový |
36 g | Passata (drcená rajčata) |
12 g | Petržel kudrnka |
40 g | Prosciutto sušené |
360 g | Rajčata |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
120 g | Slanina vepřová |
185 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
36 g | Strouhanka |
60 g | Sýr Fontina |
65 g | Sýr Parmezán |
220 g | Telecí maso mleté |
400 g | Těstoviny Lasagne |
1 ks | Vejce slepičí |
220 g | Vepřové maso mleté |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 245,8mg |
Draslík | 952,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Rajčata, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Strouhanka, Sýr Fontina, Sýr Parmezán, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Petržel kudrnka, Prosciutto sušené, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Lasagne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cannelloni s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Na rozpálené oleji (72 ml) necháme osmahnout pokrájenou cibulku, 2 stroužky česneku a slaninu. Ke změklé cibuli poté přidáme houby, sušenou bazalku a maso. Směs osolíme a opepříme, za stálého míchání necháme osmažit. Poté přimícháme konzervovaná rajčata, petržel a vývar, vše necháme pod poklicí podusit cca 1 hodinu, pak sejmeme poklici a necháme vařit do vyvaření vývaru. Směs odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Pak vmícháme strouhanku a vejce. |
2 | Čerstvé lasagne necháme po menším množství uvařit v osolené vodě. |
3 | Ze 360 g rajčat, 20 g bazalky, 6 stroužků česneku, 3 lžic passaty a 72 ml olivového oleje připravíme omáčku. Rajčata rozmixujeme a postupně přidáme nasekaný česnek, passatu, olej a bylinky. |
4 | Zapékací mísu vymažeme olejem a na dno přelijeme rajčatovou omáčku. |
5 | Plátky lasagní pokrájíme na kusy 17x12 cm, přidáme půl plátku proscuitta, posypeme fontinou a přidáme masovou náplň. Plát těsta srolujeme od kratšího konce a přendáme švem dolů do zapékací mísy. |
6 | Ze smetany a nastrouhaného parmezánu připravíme omáčku, osolíme, opepříme, zalijeme jí cannelloni v zapékací míse. |
7 | Vše pečeme 20 minut při 190 °C, před podáváním necháme 10 minut odstát. |
Můžu doporučit ! Vypadá i chutná dobře!