Telecí po milánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí po milánsku
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 38 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20494 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
36 g | Máslo čerstvé |
14 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
36 g | Sýr Parmezán |
8 ks | Telecí kotlety |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 5g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 219,0mg |
Vitamín B6 | 9,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Telecí kotlety, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí po milánsku postup přípravy receptu:
1 | Telecí kotlety zbavíme tuku a kosti a naklepeme na tenké plátky. |
2 | Vejce rozmícháme se solí a pepřem, maso v něm omočíme. Poté obalíme ve strouhance smíchané se strouhaným parmezánem. Obalené kotlety necháme 30 minut odležet v chladničce. Maso poté osmažíme na rozpáleném oleji s máslem. |
3 | Podáváme teplé, zdobené dílky citronu. |