Recept

Dušená čočka s klobásou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20496

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 g Chilli koření mleté
60 g Cibule
4 g Jalovec
850 g Klobása vepřová
1 špetka Muškátový oříšek
36 ml Olej olivový
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
185 ml Víno červené
3 stroužek Česnek
95 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 981 kcal
Kilojoule 4 104kJ
8% Sacharidy 27 g
101% Tuky 75 g
95% Sodík 2 g
70% Bílkoviny 39 g

Dušená čočka s klobásou postup přípravy receptu:

1

Klobásu necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme a k oleji přisypeme pokrájený česnek a cibuli. Smažíme do změknutí.

2

Z měkké cibuli vmícháme rajčata, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme vodu a víno. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.

3

Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 40 minut. Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vody.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept