Jednoduchý recept

Hovězí maso na česneku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí maso na česneku 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 205
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Česnek
200 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
25 g Sůl
100 g Tuk
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 098kJ
2% Sacharidy 7 g
24% Tuky 18 g
55% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 17 g

Hovězí maso na česneku postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji na slanině rozkrájené na kostičky a roztavené na tuku. Do cibule vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Maso podlijeme vlažnou vodou, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas promícháme a doléváme teplou vodou.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a po rozmíchání nejméně 20 minut vaříme.

4

Nakonec šťávu přisolíme, procedíme zpět na maso a vše ještě krátce povaříme.

Komentáře a hodnocení

 
JanaB
Uživatel uvařil tento recept
Pochutnali jsme si.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept