Hovězí maso na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na česneku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 205 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Česnek |
200 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
25 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 59,4mg |
Draslík | 308,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 2,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na česneku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme ji na slanině rozkrájené na kostičky a roztavené na tuku. Do cibule vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a osmahneme. Maso podlijeme vlažnou vodou, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení občas promícháme a doléváme teplou vodou. |
3 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a po rozmíchání nejméně 20 minut vaříme. |
4 | Nakonec šťávu přisolíme, procedíme zpět na maso a vše ještě krátce povaříme. |
Pochutnali jsme si.