Jednoduchý recept

Kuřecí steak s mrkví a bramborem

  • Island
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Kuřecí steak s mrkví a bramborem 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2053

Ingredience

1000 g Brambory
4 ks Kuřecí prsa
350 ml Mléko polotučné
400 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 252kJ
12% Sacharidy 43 g
22% Tuky 16 g
24% Sodík 471 mg
94% Bílkoviny 53 g

Kuřecí steak s mrkví a bramborem postup přípravy receptu:

1

Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme a uvaříme doměkka.

2

Kuřecí prsa osolíme, opepříme a rychle osmahneme na oleji z obou stran.

3

Vložíme do zapékací nádoby a ještě 20 minut pečeme v troubě.

4

Vařenou zeleninu scedíme a zalijeme horkým mlékem, přidáme máslo, sůl, mletý tymián a rozšťoucháme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Kuřecí steak s mrkví a bramborem
Recept jsem vyzkoušela, brambory jsem nakrájela na větší kusy a mrkev na menší. Nakonec jsem vše rozšlehala, do šťouchaných brambor mléko nedávám a tady je ho hodně. Tymián jsem použila čerstvý a na pečení jsem použila remosku, kterou jsem předehřála a maso pekla na papíře na pečení. Dobu odvodíme od velikosti masa.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept