Kuřecí steak s mrkví a bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí steak s mrkví a bramborem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2053 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
350 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 148,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 69,5mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí steak s mrkví a bramborem postup přípravy receptu:
1 | Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme a uvaříme doměkka. |
2 | Kuřecí prsa osolíme, opepříme a rychle osmahneme na oleji z obou stran. |
3 | Vložíme do zapékací nádoby a ještě 20 minut pečeme v troubě. |
4 | Vařenou zeleninu scedíme a zalijeme horkým mlékem, přidáme máslo, sůl, mletý tymián a rozšťoucháme. |
Recept jsem vyzkoušela, brambory jsem nakrájela na větší kusy a mrkev na menší. Nakonec jsem vše rozšlehala, do šťouchaných brambor mléko nedávám a tady je ho hodně. Tymián jsem použila čerstvý a na pečení jsem použila remosku, kterou jsem předehřála a maso pekla na papíře na pečení. Dobu odvodíme od velikosti masa.