Recept

Vepřová plec na zelenině

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová plec na zelenině 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20533

Ingredience

1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
300 g Paprikové lusky čerstvé
200 g Rajčata
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
500 g Vepřová plec
0,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 121kJ
3% Sacharidy 9 g
57% Tuky 42 g
14% Sodík 288 mg
40% Bílkoviny 23 g

Vepřová plec na zelenině postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme mletou papriku a ihned po zpěnění vmícháme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmažíme. Zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme ve vlastní šťávě.

2

Když se šťáva vydusí na tuk, maso osolíme, zaprášíme moukou a mírně ji osmahneme. Podlijeme trochou vody a přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Vše dusíme do změknutí masa. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody. Před koncem dušení přilijeme smetanu a přidáme prolisovaný česnek.

3

Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.

Poznámka

Česnek můžeme vynechat.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Vepřová plec na zelenině
Dělala jsem v tlakáči. Maso bylo krásně měkké. Se smetanou super. smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept