Recept

Vepřové řízky v bramboráku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřové řízky v bramboráku 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20536

Ingredience

bramborákové těsto
400 g Brambory
1 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
Vepřové řízky v bramboráku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
40 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 304kJ
9% Sacharidy 33 g
74% Tuky 55 g
25% Sodík 508 mg
69% Bílkoviny 39 g

Vepřové řízky v bramboráku postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, po okrajích nařízneme a osolíme. Maso protkneme proužky slaniny, obalíme v hladké mouce a v bramborákovém těstě.

2

Připravené řízky smažíme zvolna po obou stranách na pánvi na oleji.

3

Podáváme s bramborovou kaší nebo se zeleninovým salátem.

4

Bramborákové těsto:

5

Oloupané brambory jemně nastrouháme a necháme na cedníku okapat. Potom do brambor vmícháme mouku, mléko, vejce, prolisovaný česnek, koření a sůl.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové řízky v bramboráku
Tomuto receptu dávám palec nahoru. Jenom jsem dala o hodně více oleje na smažení, smažím ve vyšší vrstvě.smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept