Recept

Rizoto s červeným vínem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20549

Ingredience

60 g Cibule
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
220 g Rýže loupaná
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
12 g Tymián čerstvý
500 ml Víno červené
500 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 945kJ
15% Sacharidy 53 g
36% Tuky 27 g
33% Sodík 660 mg
19% Bílkoviny 10 g

Rizoto s červeným vínem postup přípravy receptu:

1

Vývar si přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit.

2

Pokrájenou cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném másle, přidáme tymián a rýži. Dobře zamícháme, aby se zrnka obalila tukem. Osolíme a opepříme. Poté vlijeme polovinu červeného vína a vaříme do vyvaření tekutiny.

3

K takto vařící se rýži přiléváme vždy po jedné naběračce vývaru, vždy necháme vývar zcela vyvařit. Po spotřebování poloviny vývaru přilijeme zbytek vína, opět necháme vyvařit a opakujeme postup se zbytkem vývaru.

4

Do uvařeného rizota vmícháme polovinu strouhaného parmezánu, druhou částí posypeme rizoto před podáváním.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept