Rizoto s červeným vínem

50 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar si přivedeme k varu a necháme na mírném plameni vařit.
  • 2
    Pokrájenou cibuli a česnek osmahneme na rozpáleném másle, přidáme tymián a rýži. Dobře zamícháme, aby se zrnka obalila tukem. Osolíme a opepříme. Poté vlijeme polovinu červeného vína a vaříme do vyvaření tekutiny.
  • 3
    K takto vařící se rýži přiléváme vždy po jedné naběračce vývaru, vždy necháme vývar zcela vyvařit. Po spotřebování poloviny vývaru přilijeme zbytek vína, opět necháme vyvařit a opakujeme postup se zbytkem vývaru.
  • 4
    Do uvařeného rizota vmícháme polovinu strouhaného parmezánu, druhou částí posypeme rizoto před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.