Risotto nero

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olihně pečlivě očistíme. Hlavy s chapadélky a vnitřnostmi vytáhneme ze zbytku těla. Odřízneme hlavy pod očima, tuto část vyhodíme. Chapadélka odložíme k pozdější úpravě. Maso pokrájíme na drobné kousky.
  • 2
    Vývar uvedeme do varu, na mírném plameni necháme vařit.
  • 3
    Cibulku osmažíme na rozpáleném másle, přidáme maso a necháme opékat. Poté přidáme česnek, rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 4
    Víno společně s inkoustem z olihní či sépií vlijeme k rýži a vaříme do vyvaření tekutin. Poté přilijeme naběračku vývaru a opět vaříme (do vyvaření veškerého vývaru). Postup opakujeme až do jeho spotřebování.
  • 5
    Odkrojená chapadélka osmahneme na olivovém oleji, poté jimi ozdobíme hotové rizoto a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.