Minutkový jehněčí guláš s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Minutkový jehněčí guláš s lečem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 20554 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Cibule |
300 g | Jehněčí kýta |
100 g | Lečo sterilované |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
20 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 52,9mg |
Draslík | 319,7mg |
Vláknina | 569,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Minutkový jehněčí guláš s lečem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a opepříme. |
2 | Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme maso, rozetřený česnek a za stálého míchání opékáme 2 minuty. |
3 | Vmícháme rajčatový protlak, mírně jej opečeme a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Osmahneme ji, vmícháme lečo, opepříme a vše krátce podusíme. Podle potřeby přilijeme několik lžic vody. |
4 | Podáváme se smaženými bramborovými hranolky. |