Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Grilovaní korýši 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20565

Ingredience

6 g Bazalka
80 ml Citronová šťáva
12 ks Humr
12 ks Hřebenatka
16 ks Krevety tygří - loupané
125 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
16 ks Škeble čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

382% Kalorie 7,536 kcal
Kilojoule 31 530kJ
44% Sacharidy 158 g
203% Tuky 153 g
840% Sodík 17 g
3267% Bílkoviny 1,838 g

Grilovaní korýši postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu z oleje, česneku, citronové šťávy a bazalky. Osolíme, opepříme a necháme odstát 15 minut. Očistíme krevety, ocásky ponecháme u masa, vyjmeme maso z hřebenatek, humry zbavíme hlav a klepet, krunýřky dole nařízneme a mírně rozevřeme.

2

Humry dáme grilovat jako první, potřené připravenou marinádou, poté přidáme hřebenatky a krevety. Mušle grilujeme do otevření, a poté taktéž potřeme marinádou.

3

Grilované maso přendáme na talíř, podáváme se zbytkem marinády a chlebem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept