Grilovaní korýši - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaní korýši
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20565 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
80 ml | Citronová šťáva |
12 ks | Hřebenatka |
12 ks | Humr |
16 ks | Krevety tygří - loupané |
125 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
16 ks | Škeble čerstvé |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 9g |
Draslík | 14g |
Vláknina | 352,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,9mg |
Vitamín E | 67,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Hřebenatka, Humr, Škeble čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaní korýši postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu z oleje, česneku, citronové šťávy a bazalky. Osolíme, opepříme a necháme odstát 15 minut. Očistíme krevety, ocásky ponecháme u masa, vyjmeme maso z hřebenatek, humry zbavíme hlav a klepet, krunýřky dole nařízneme a mírně rozevřeme. |
2 | Humry dáme grilovat jako první, potřené připravenou marinádou, poté přidáme hřebenatky a krevety. Mušle grilujeme do otevření, a poté taktéž potřeme marinádou. |
3 | Grilované maso přendáme na talíř, podáváme se zbytkem marinády a chlebem. |