Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Křepelky na grilu 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 20566
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
24 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
4 ks Křepelka
48 ml Olej olivový
6 g Petržel kudrnka
5 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 322 kcal
Kilojoule 1 349kJ
1% Sacharidy 5 g
25% Tuky 19 g
4% Sodík 79 mg
59% Bílkoviny 33 g

Křepelky na grilu postup přípravy receptu:

1

Křepelky nakrojíme na hrudní kosti a rozložíme naplocho. Maso přendáme do zapékací mísy.

2

Z oleje, citronové šťávy, šalvěje, česneku a chilli papriček si připravíme marinádu, kterou přelijeme maso. Necháme marinovat 1/2 hodiny, poté maso otočíme.

3

Maso necháme grilovat do zezlátnutí. Podáváme posypané sekanou petrželí a s dílky citrónu.

Komentáře a hodnocení

 
michaelaro@post.cz
Křepelky na grilu
Tak píšu ten první komentář, přestože je trochu od věci. Dnes jsem dostala 4 křepelky a začala je péct nějak po svém - svázat ptáky, osolit, opepřit dát na šalotku, trochu řapík. celeru, pár koleček mrkve, citrónová sťáva, divoké koření, podlít kapkou vody, přikrýt plátky schwardswald. šunky, péct a na posledních pár minu šunku sundat a dodělat do růžova. Mezitím jsem dělala rešerši na téma jak upéct křepelky a přišla na tenhle recept, ale už bylo trochu pozdě ho uskutečnit. Tak až napřesrok, až budou zas chlazené křepelky. Takže závěr: nebojte se křepelek, jsou výborné a jde je nevysušit. Fotka Rp. je pěkná, jen místo lůžka ze syrové zeleniny bych tam dala něco, na čem je taky vidět práce kuchaře. Ale to je jen můj postřeh. Míša

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept