Jednoduchý recept

Hořčicová francouzská omáčka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 20577
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

120 g Hořčice Dijonská
300 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vaječný žloutek slepičí
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 151kJ
3% Sacharidy 11 g
101% Tuky 76 g
11% Sodík 218 mg
18% Bílkoviny 10 g

Hořčicová francouzská omáčka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme 50 g másla, zasypeme moukou, promícháme a krátce orestujeme.

2

Přilijeme vroucí vodu, horké mléko, osolíme a rychle metlou vše dobře rozmícháme. Potom metlou opatrně vmícháme žloutky. Vaříme 5 minut a odstavíme. Do omáčky vmícháme 250 g másla a 120 g dijonské hořčice. Již nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept