Plněná vepřová kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vepřová kýta
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20582 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
120 g | Játra vepřová |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
200 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 222,7mg |
Draslík | 875,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Feferony, Játra vepřová, Paprika červená, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plněná vepřová kýta postup přípravy receptu:
1 | Z omyté kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Na tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěná, na nudličky nakrájená játra. Směs navršíme na plátky masa, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, nasekané feferonky a papriku. Maso přeložíme a okraje sklepneme. |
2 | Naplněné plátky opečeme na rozehřátém sádle a vyjmeme. |
3 | Výpek zaprášíme hladkou moukou, přidáme hořčici, osmahneme a zalijeme vývarem. Rozmícháme, ochutíme worcesterem, osolíme a chvíli povaříme. Omáčku přecedíme na porce masa. |