Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20584

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Hřebíček
600 g Jehněčí plec
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
4 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 450 kcal
Kilojoule 1 883kJ
10% Sacharidy 37 g
27% Tuky 20 g
17% Sodík 333 mg
66% Bílkoviny 37 g

Jehněčí frikasé postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso zalijeme v hrnci vařící vodou a osolíme. Přidáme oloupanou cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem a bobkovým listem a vaříme doměkka.

2

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vlažným vývarem z masa, rozšleháme a přivedeme k varu. Vmícháme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, citronovou šťávu a cukr. Povaříme asi 20 minut a odstavíme z plotny. Potom do omáčky vmícháme žloutek rozkvedlaný ve smetaně a nasekanou petrželku.

3

Uvařené maso nakrájíme na porce a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept